Ракицький оголосив про завершення виступів за збірну "через політику".

 

Колишній футболіст донецького "Шахтаря" та збірної України Ярослав Ракицький, котрий нині виступає за російський "Зеніт", оголосив про завершення виступів за національну збірну.

 

Про це Ярослав написав на своїй сторінці у Instagram.

 

 

“Вітаю, збірно України, з виходом на EURO-2020 року, зичу успіхів! Хлопці, ви молодці, гра класна! Десять років тому я дебютував за головну команду, а сьогодні говорю – “до побачення”. Я йду зі збірної України”, – написав футболіст.

 

Ракицький розчарований тим, що штаб не викликає його до національної команди після трансферу до "Зеніту". 

 

“Я очікував виклику в команду протягом усього 2019 року, але великий футбол став великою політикою. Саме страхом керуються люди, які розсилають запрошення до національної команди. Не навичками футбольної майстерності ви керуєтеся", – пожалівся Ракицький. Для Ярослава також є відкриттям, що футбол таки не стоїть поза політикою.

 

Ракицький перейшов у "Зеніт" у січні 2019 року, якраз на старт чемпіонату в Росії. З того моменту тренерський штаб на чолі із Андрієм Шевченком не викликає футболіста на збори команди.

 

Ярослава Ракицького люто критикували за згоду перейти в Росію.

 

 

Тривалий час українські вболівальники обурювалися також тим, що Ракицький іґнорує державний гімн перед початком футбольних матчів збірної.

 

Поза тим, Ярослав нині запевняє, що для нього було честю перемагати "і доводити силу українців", "відстоювати колір свого прапора на міжнародній арені".

 

Ярослав Ракицький дебютував за національну збірну України у жовтні 2009 року в матчі проти збірної Англії. За першу команду зіграв 54 матчі, забив 4 голи.

 

06.11.2019