Ірина Луценко складає мандат народного депутата.

 

Народна депутатка від партії "Європейська солідарність" Ірина Луценко подала заяву про припинення депутатських повноважень. Причиною резиґнації із депутатського мандата є стан здоров'я.

 

Про це Луценко написала на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"Стан здоров‘я не дає мені можливості працювати у повну силу, а відлежуватись за спинами команди не звикла. Я завжди розглядала депутатський мандат як велику відповідальність і можливість долучитися до розбудови країни", – повідомила пані Ірина.

 

У своєму дописі Ірина Луценко поділилася найбільшими досягненнями за часи депутатства, зазначивши, що особливо пишається законодавчими змінами на тему захисту дітей і українських родин, боротьби з домашнім насильством, а також захисту державного суверенітету України.

 

Луценко повідомила, що надалі залишатиметься у команді партії "Європейська солідарність". "Потрібні для країни справи можна робити і не маючи мандата народного депутата", – вважає вона.

 

Пані Ірина стверджує, що владі та опозиції пасувало би згуртуватися навколо державних інтересів і "не дати розхитати нас зсередини". Вона переконана, що лише консолідоване суспільство може протидіяти Росії.

 

Юрій Луценко підтвердив, що його дружина складає депутатський мандат. Колишній генпрокурор обурився тим, що його сім'ю запідозрили в намірі втекти із України (раніше сам Луценко відбув до Лондона, буцімто для проходження курсів англійської мови, – Z).

 

"Ірина перенесла серйозну проблему з серцем. Такий діагноз не дозволяє працювати на виборців з повною віддачею, як вона це робила і в опозиції, і при владі", – пояснив експрокурор.

 

"Ні, це ніяк не пов‘язано з «версіями» переповнених жовчю псевдоекспертів. Хоча би тому, що я вже 10 днів як закінчив курс англійської і повернувся в Київ... Ми не змінимо ні переконань, ні місця проживання", – написав Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

Ірина Луценко – народний депутат трьох скликань.

 

Уперше обралася до Верховної Ради в 2012 році (за списком "Батьківщини") як дружина тодішнього політв'язня Юрія Луценка. На виборах 2014 року обиралася від Блоку Петра Порошенка (під час Порошенкової каденції була представником Президента у ВР), на виборах 2019 року йшла за списком "Європейської солідарності" (№15).

 

Із Юрієм Луценком познайомилася під час спільного навчання у Львові.

 

04.11.2019