"Голос", "ЄС" і БЮТ вимагають відставки Яременка через секс-скандал.

 

Фракції "Голосу", "Європейської солідарності" та "Батьківщини" вимагають відставки Богдана Яременка з посади голови парламентського комітету у закордонних справах у зв'язку зі секс-скандалом.

 

Позицію трьох політичних сил виголосив голова фракції "Голосу" Сергій Рахманін. Він наголосив, що поведінка Яременка загрожує авторитетові головного законодавчого органу держави та інтересів України в цілому.

 

 

 

Нагадаємо, цього тижня під час пленарного засідання Яременко переписувався з невідомою абоненткою про отримання платних сексуальних послуг прямо у момент голосування за законопроєкти. Голова комітету виступив на засіданні ВР із вибаченнями, утім три фракції вважають, що нардеп тим виступом скомпрометував себе ще більше.

 

"На превеликий жаль, проблема загострилася через не зовсім адекватну спробу пана Яременка виправдатись. Ця спроба перетворилася на акт зневаги до парламенту і до журналістів. Тому що його висловлення щодо засобів масової інформації є неприпустимими. Також він фактично поставив під удар авторитет цілої Верховної Ради і не знайшов в собі сил навіть вибачитись перед нею. Те, яким чином він вчора сформулював свої виправдання, можна трактувати як зневагу до колег, яких він заплямував своїм вчинком і своїми словами. З трибуни я сформулював точку зору представників різних політичних фракцій, які далеко не завжди мають спільні погляди на багато різних питань, але були одностайні в цьому", – сказав Рахманін.

 

"Давайте будемо реалістами: після того, що відбулося, ми не уявляємо собі, як пан Яременко може представляти Україну. Зрозуміло, що за це питання має проголосувати Верховна Рада – незалежно від того, яким чином відбудеться його усунення з цієї посади. Але з точки зору здорового глузду, політичної доцільності, парламентаризму ненормально, щоби зараз він залишався на цій посаді", – сказав політик.

 

У четвер увечері Богдан Яременко виступив із промовою у Верховній Раді, під час котрої публічно попросив пробачення (апелював до парламенту, власної партії та Президента). Яременко похвалився тим, що його дружина "знає все" і не має до нього претензій, натомість обурився претензіями з боку "моралістів", пригрозивши їм кримінальною відповідальністю.

 

"Так ось, дорогі друзі, якщо ви хочете поговорити про мораль і про закон – давайте. В цій країні існує закон, який захищає мою і кожного з вас особисту переписку. Оприлюднення листування є кримінальним злочином. І той, хто зробив це звідти (з балконів сесійної зали, – Z), заробив від 3 до 7 років. Я не погрожую, я просто нагадую про закон і мораль, який для всіх один", – заявив депутат.

 

Свою переписку Богдан Яременко, схоже, трактує не просто як наслідок втручання в особисте життя, а й як інтелектуальну власність. "Якщо ви хочете поговорити про мораль, то, звичайно, красти погано. У мене вкрали моє листування, але ще гірше – користуватися краденим, перепродувати його. І ті, хто обсмоктують, висміюють, перепощують крадені картинки, користуються краденим, розумієте, перепродують його. Тому, колеги, я би хотів поговорити про мораль, але не бачу з ким", – сказав депутат.

 

Заяви Богдана Яременка також розкритикував голова комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич. Він запевнив журналістів, що вони захищені від загрози ув'язнення, хоч би якими неприємними депутатам не були наслідки підглядання за депутатами із ложі преси.

 

01.11.2019