Twitter вирішив припинити розміщення в себе політичної реклами.

Заборона почне діяти з 22 листопада. 

 

                                         Джек Дорсі

 

Сайт мікроблогів Twitter оголосив про намір заборонити політичну рекламу на своїх сторінках у цілому світі. Як повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі глава компанії Twitter Джек Дорсі (Jack Dorsey), на платформі більше не можна буде публікувати платну рекламу кандидатів на виборах і оголошення на політичні теми.

 

За його словами, компанія ухвалила це рішення з огляду на величезні ризики для процесу формування думок у демократичних суспільствах, які несуть платні оголошення, використовувані для політичних цілей. Як приклад Дорсі назвав «неперевірену інформацію, яка вводить в оману» і так називані діпфейки (deepfake) – реалістичну маніпуляцію аудіо- та відеоматеріалами за допомогою штучного інтелекту.

 

«У той час, як реклама в інтернеті – потужний і ефективний засіб для комерційних рекламодавців, ця сила несе значні ризики для політики. Ми вважаємо, що політичні меседжі повинні заслужити на те, щоб бути почутими, неправильно домагатися цього за гроші. Мова йде не про свободу висловлювання. Йдеться про те, щоб бути почутим за гроші», – написав Дорсі.

 

Заборона політичної реклами в Twitter почне діяти з 22 листопада. 15 листопада компанія ще оприлюднить детальну заяву про це.

 

Колишня кандидатка в президенти від Демократичної партії США Гіларі Клінтон привітала заборону і закликала facebook наслідувати приклад Twitter. Водночас у виборчому штабі Дональда Трампа назвали заборону «дуже дурним рішенням».

31.10.2019