Стало відомо про прогалини в стенограмі розмови Трампа і Зеленського.

Пропущені фрази стосувалися сина й батька Байденів.

 

 

Стенограма розмови президента Сполучених штатів Дональда Трампа з українським колегою Володимиром Зеленським, опублікована раніше, містить прогалини. Про це повідомила газета The New York Times з покликом на головного експерта з українських питань Ради національної безпеки Білого дому підполковника Александра Віндмана (Alexander Vindman).

 

Віндман розповів про видалені зі стенограми фрази під час закритої розмови з членами комітету у закордонних справах, спеціального комітету з розвідки і комітету з нагляду та урядової реформи Палати представників Конґресу США.

 

За словами експерта, в документі були пропущені неодноразові згадки американським президентом виступів Джозефа Байдена, в яких лунав заклик звільнити генерального прокурора України Віктора Шохіна. Видалено також фразу Зеленського, де той згадує компанію Burisma, до ради правління якої входив син Байдена – Гантер.

 

Віндман також зазначив, що перед публікацією стенограми вносив уточнення в друковану копію аудіозапису, проте деякі з них не були враховані.

30.10.2019