Штаб ООС: Бойовики обстріляли будинки у самому Золотому.

 

Пресцентр Операції Об'єднаних сил поширив повідомлення, в котрому йдеться про те, що бойовики обстріляли житлові будинки в селі Золоте-4 за пів доби до того, як почалося розведення сил.

 

Так, у звіті Спільного центру з контролю та координації припинення вогню (СЦКК) вказується, що 28 жовтня ввечері зафіксували два обстріли зі стрілецької зброї "у напрямку населеного пункту Золоте-4".

 

 

Наступного дня після стрілянини, тобто у вівторок, представники СЦКК провели фотофіксацію обстрілів і встановили, що були обстріляні два приватні будинки. Фахівці встановили, що вогонь вівся зі стрілецької зброї калібру 7,62 – тобто це міг бути автомат, кулемет чи снайперська рушниця.

 

Утім, як пояснили "BBC News Україна" у пресцентрі ООС, зазначені обстріли сталися "за межею ділянки розведення".

 

"Сама ділянка розведення невелика, тоді як периметр Золотого досить великий, близько 13 км. І обстріли там трапляються на різних ділянках. Конкретно описаний обстріл стався за межею ділянки розведення", – розповів представник пресцентру ООС.

 

У такий спосіб, облікований обстріл не є причиною для припинення розведення сил під Золотим.

 

Судячи з повідомлення СЦКК, обстріл 28 жовтня стався на вулицях Оріхова та Довженка – це найсхідніша частина Золотого-4. А сам вогонь вівся з іншого передмістя – Золотого-5 (Мар'ївка), яке перебуває у сірій зоні ближче до позицій проросійських формувань. Натомість ділянка розведення у Золотому-4 розташована на південний захід від місця обстрілів, у передмісті з назвою Катеринівка.

 

Згідно з даними СММ ОБСЄ, саме там обстрілів не було вже більше тижня.

 

30.10.2019