Аваков не вірить у можливість домовитися з Росією на переговорах.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у поселенні Золоте-4 після початку розведення військ працюють посилені патрулі Національної поліції та Нацгвардії. З його слів, ресурсу правоохоронців вистачить для того, аби ґарантувати безпеку.

 

Про це повідомляє пресслужба МВС.

 

 

"У МВС вистачає спроможностей для забезпечення публічної безпеки. У випадку порушення противником домовленостей про розведення військ, у МВС вистачить сил та засобів вчасно і адекватно відреагувати на загрозу", – запевнив Аваков, додавши, що наразі становище є контрольованим.

 

Міністр внутрішніх справ також заявив про те, що він загалом підтримує ідею з дипломатичним врегулюванням конфлікту, втім, не вірить у перспективу домовитися з Росією.

 

"На мою думку, ми не маємо виграти автоматну перестрілку в Золотому, ми маємо виграти стратегічно війну. Розведення – це процедура, яка проводиться з 2016 року. На жаль, навряд Україна зможе досягнути шляхом переговорів хорошого миру з росіянами, я в це не дуже вірю. Але якщо є шлях, який можна пройти та переконатися в зворотному – давайте його пройдемо, при цьому не переходячи червоні лінії", – сказав Аваков, згідно з повідомленням пресслужби Національної гвардії України.

 

Арсен Аваков підтвердив, що в Золотому досі перебувають ветерани-добровольці. Вони не мають зброї, Аваков вважає їхнє перебування в Золотому законним.

 

"Так, активісти там перебувають, але нічого не порушують. Ми говорили з ними сьогодні зранку і запитували, чи є конфлікт у Золотому. Вони розповіли, що вчора ввечері стріляли. Ми думаємо, що заходила диверсійно-розвідувальна група, але цю інформацію ще треба перевіряти. І було декілька кулеметних чи автоматних черг", – сказав він.

 

Арсен Аваков також не бачить протиріччя в тому, що бійці, котрі воювали у складі регулярного мілітарного загону ("Азов" є спецзагоном Національної гвардії), нині протестують проти дій військового керівництва.

 

"Є військовий підрозділ спеціального призначення НГУ «Азов», який зараз знаходиться на ротації в Урзуфі. А є політична партія «Національний корпус», яка не має відношення до військового підрозділу. Я не підтримую хаос, я підтримаю логіку", – пояснив Аваков.

 

29.10.2019