"Слуга народу" вимагатиме покарати Федину за заяви про замах на Зеленського.

 

Фракція "Слуга народу" звернеться до правоохоронних органів з вимогою покарати народну депутатку від "Європейської солідарності" Софію Федину за зневажливі слова в бік Президента України Володимира Зеленського.

 

Про це заявив під час погоджувальної ради заступник голови фракції "СН" Олександр Корнієнко, повідомляє видання "Цензор.НЕТ".

 

"Слуг народу" обурило відео, котре пані Федина записала спільно з відомою волонтеркою Марусею Звіробій у відповідь на розмову Президента Зеленського з ветеранами у Золотому. Софія з Марусею застерегли, що хамські слова, сказані в бік військовиків на лінії фронту, можуть бути небезпечними, адже біля Зеленського раптом може вибухнути граната, а він не є безсмертним.

 

 

"Скажу прямо, що нардепка від "Європейської солідарності" пані Федина Софія сама висловлювала певні моменти, – ну, нехай правоохоронні органи розбираються, там є заклики [до вбивства] або не заклики, – якісь думки про те, що може трапитися з Президентом, якщо він так буде себе вести. Фракція "Слуга народу" вважає, що є неприпустимою з боку депутата така діяльність. Тому що є інституції, а є просто люди, не знаю, заповіді Божі, не можна ж бажати людині публічно таких речей", – сказав Корнієнко.

 

Він додав, що "Слуга народу" не має претензій до Марусі Звіробій, з огляду на свободу вільнодумства в Україні. "Це політична позиція цієї блогерки, пані Звіробій. Що стосується народної депутатки, то ми дійсно висловлюємо своє обурення і закликаємо правоохоронні органи розбиратися", – додав заступник голови фракції "СН".

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков засудив розважання Софії Федини.

 

"Я думаю, що такі висловлювання стосовно будь-якої людини (я зараз не кажу про Президента чи когось іншого, а загалом) неприпустимі. Особливо незрозуміло і неприпустимо, коли це звучить із вуст народного депутата України. Я думаю, що це не додає ні Верховній Раді, ні окремим політичним силам, ні особам і це не наближає нас до єднання в суспільстві, повернення наших територій і завершення війни", – заявив Разумков.

 

Під час стріму Софія Федина, зокрема, заявила: "Президент, таке враження, думає, що він безсмертний. Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову".

 

У неділю ввечері, коли з'явилася ще неофіційна інформація про наміри команди Володимира Зеленського ініціювати експертизу щодо Федини, Софія написала на своїй сторінці у Facebook, що трактує подібні ініціативи як свідчення страху.

 

"Так виглядає, що влада боїться. Боїться волонтерів, боїться воїнів-захисників, боїться свободи слова, боїться нашої позиції і боїться того, що більшість людей починає усвідомлювати, що щось в країні коїться не те, і того, що ми не дозволимо здати Україну", – написала вона у Facebook.

 

28.10.2019