Поліція посилила патрулювання у Золотому; добровольці роззброїлися.

 

Національна поліція України посилила патрулювання у поселенні Золоте-4, котре кілька днів тому відвідав Президент України Володимир Зеленський.

 

"Зусилля поліцейських спрямовані на забезпечення безпеки місцевих жителів та проведення профілактичної роботи, у тому числі щодо дотримання правил проїзду блокпостів", – поінформували в Нацполіції.

 

 

Вранці група з двадцяти поліціянтів прибула до бази, в котрій облаштувалися ветерани полку "Азов". Учасники акції "Ні капітуляції!" мають підозру, що силовики готуються до штурму.

 

Як написав з місця журналіст видання "Лівий берег" Максим Левін, правоохоронці прибули до протестувальників групою з 18 осіб під приводом перевірити "підозрілий" автомобіль. "Оглянули авто, дізналися, хто я, доповіли начальству і поки поїхали. Намагалися "нависати", що я незаконно проїхав в Золоте-4", – переповів Левін.

 

Станом на 13:30 поліціянти запевняють, що вони не мають наміру штурмувати добровольців, котрі перед цим встряли у перепалку із Володимиром Зеленським.

 

Заступник голови Національної поліції Вадим Троян заявив, що приїзд поліції та військової служби правопорядку до будинку, де розмістилися представники "Національного корпусу", був звичайною перевіркою.

 

"Перевірила група ВСП і поліції, все нормально, це контакт, так і повинно бути. Ми ж не перебуваємо у дворі в себе під Києвом. Ми перебуваємо в небезпечній зоні, тут потрібно так працювати щодня. Отже, будуть до них кожного дня приходити перевіряти, як у них справи і все інше", – сказав Троян.

 

Заступник голови Нацполіції із "азовцем" Борисом, котрий став героєм розмови зі Зеленським

 

Вадим Троян запевнив, що поліція не має команди виселяти "Азов".

 

"Я вважаю, що зараз спекулювати на будь-яких моментах, навіть у простих словах, мовляв, "хтось когось буде штурмувати", не можна. Якщо їх будуть штурмувати, вже повірте, я одним із перших напишу рапорт на звільнення. Я ніколи в житті цього не зроблю, це нісенітниця", – сказав Троян, згідно з повідомленням LB.ua.

 

Раніше, у неділю ввечері, Вадим Троян повідомив через пресову службу Міністерства внутрішніх справ, що "азовці" погодилися роззброїтися, як їх і просив Зеленський.

 

"За результатами зустрічі із Президентом України Володимиром Зеленським та бесідою із поліцією ветерани-добровольці, які перебувають у Золотому-4 із легальною власною зброєю, вивезли її", – йшлося в офіційному повідомленні.

 

Троян поінформував, що в селах Золоте-4 та Катеринівка перебуває лише група волонтерів без зброї.

 

Пресова служба Офісу Президента в неділю ввечері теж підтвердила, що добровольці забрали зброю із Золотого: інформація про це пішла титрами в аґітаційному фільмі про поїздку Зеленського на фронт, продемонстрованому телеканалом "1+1". Щоправда, автори фільму зазначили, що зброя була "незаконною".

 

28.10.2019