Ветеран загинув унаслідок вибуху гранати в центрі Києва.

 

Унаслідок вибуху гранати на вулиці Пушкінській у Києві загинув 53-річний ветеран війни на Донбасі Віктор Дегтярьов (позивний "Сенсей"). 

 

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив військовослужбовець Сергій Тищенко.

 

"Сенсей – пішов у небо. Країна втратила живу легенду. Що і як, поки що незрозуміло. Провадять слідчі дії", – написав він.

 

Унаслідок вибуху загинув іще один чоловік, котрий перебував поруч із Дегтярьовим. Жінка, котра випадково проходила поруч, отримала поранення – її госпіталізовано.

 

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Основна версія – необережне поводження зі зброєю.

 

 

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, загиблі були знайомі між собою. Вони спілкувались біля офісу на вулиці Пушкінській, де пролунав вибух. Є свідки, а також записи з камер відеоспостереження, котрі підтверджують, що до двох загиблих ніхто не підходив і в них ні з ким конфліктів не виникало.

 

"Ми провели огляд місця події та офісного приміщення, де виявили залишки алкогольних напоїв. Також за місцем мешкання одного із загиблих під час обшуку ми виявили та вилучили запал від бойової гранати", – додав Крищенко.

 

Як інформує "24-й канал", Віктор Дегтярьов народився у 1966 році у російському Якутську у сім'ї військовиків. Мешкав у Києві.

 

У 2014 році пішов воювати на Донбас.  "Сенсей" був гвардійцем батальйону "Донбас", у якому командував групою "Купол". Під Іловайськом отримав численні поранення – перебите сухожилля лівої руки, відірвані пальці правої руки, поранення у ребра. Після отриманих поранень їздив на Донбас лише для того, аби інструктувати інших бійців.

 

Дегтярьов розповідав, що вижити під Іловайськом йому допомогла спортивна підготовка – він був тренером Федерації кунг-фу України. Спочатку тренував працівників охоронних фірм та майбутніх військовиків, а після отриманих травм почав займатися з дітьми.

 

У 2015 році разом із бійцями свого підрозділу Дегтярьов організував благодійний фонд "Купол", котрий займався волонтерською допомогою для військовиків.

 

Благодійний фонд "Купол" займався пошуком зниклих безвісти через бойові дії, а також військовополонених, а згодом працював над їхнім звільненням.

 

Після закінчення свого бойового шляху на Донбасі вів постійну боротьбу в тилу – за права та визнання українських воїнів. Неодноразово виступав зі скаргами на належну підтримку вояків державою, а його фонд "Купол" допомагав ветеранам з реабілітацією.

 

У Віктора Дегтярьова залишилося троє дітей.

 

23.10.2019