Нова Єврокомісія не зможе вчасно розпочати роботу.

Досі не заповнено кілька вакансій єврокомісарів.

 

 

Запланований на перше листопада початок роботи нової президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) буде відтерміновано. Керівництво Європарламенту в середу, 16 жовтня, скасувало раніше затверджений план дій через те, що досі залишаються вакантними кілька посад європейських комісарів. Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Трьом країнам – Франції, Румунії та Угорщині – необхідно подати нові кандидатури на посади членів Єврокомісії на заміну тим, кого висунули раніше, але з різних причин не затвердили під час голосування у Європарламенті чи на Раді ЄУ.  Голова Європейського парламенту Давід-Марія Сассолі (David-Maria Sassoli) заявив, що початок роботи Урсули фон дер Ляєн може бути перенесено на перше грудня.

 

Кандидатури представників Угорщини та Румунії відхилила Комісія з правових питань ЄУ в зв'язку з ймовірним фінансовим конфліктом інтересів. Французька кандидатка Сільві Ґуляр (Sylvie Goulard) не була допущена до роботи після співбесід у двох комітетах Європарламенту. Ґуляр, окрім того, фігурує в справі про фіктивний найм на роботу.

 

Нагадаємо, що кандидатура Урсули фон дер Ляєн була затверджена на посаді президентки Єврокомісії в липні 2019 року з мінімальною перевагою. Вона стане першою жінкою, яка очолить ЄК, і першою представницею Німеччини на цій посаді з 1967 року.

17.10.2019