Путін вважає, що Зеленський потурає вимогам "карателів".

 

Президент Росії Владімір Путін не сприймає наповажно арґументацію Президента України Володимира Зеленського про неможливість розпочати відведення сил біля Петрівського та Золотого. Путін вважає, що Зеленський не може забезпечити проведення операції, й закликає проявити політичну волю.

 

Про це Путін заявив на розширеному засіданні Ради глав держав СНД у п'ятницю в Ашгабаті, інформує "Інтерфакс".

 

 

"Домовилися про розведення сил, але ніяк президент нинішній не може забезпечити розведення бойових підрозділів і техніки, не може. Під'їхали туди націоналістичні військові формування та публічно заявили: "Якщо армія піде з цих позицій, ми тоді станемо". Армія не йде", – сказав Путін.

 

Президент РФ каже, що представники невизнаних "ЛНР" і "ДНР" "двічі або тричі навіть давали сигнал про те, що вони готові, ракети пускають – білі ракети – сигнал відведення". "З того боку нічого немає, жодної відповіді", – заявив Путін.

 

"Ось тут потрібен прояв політичної волі. Тому підтримувати, вважаю, потрібно не конкретних людей, а проваджувану ними політику", – заявив російський президент.

 

Нагадаємо, цього тижня низка добровольчих батальйонів та ветеранських організацій з ініціативи руху "Національний корпус" вирушили до поселення Золоте, вимагаючи не допустити виходу сил. 

 

Розведення сил мало розпочатися у понеділок – офіційний Київ заявив про неможливість провести операцію через обстрілювання бойовиками нашої території.

 

11.10.2019