США скасували візи для поляків.

Відповідний указ підписав американський президент Дональд Трамп.

 

 

Білий дім оголосив у п’ятницю, четвертого жовтня, про введення Польської Республіки до Програми безвізового руху – Visa Waiver Program. Президент США Дональд Трамп на зустрічі з журналістами повідомив про підписання документа, який стосується повного скасування візового обов’яку для громадян Польщі. Про це повідомило Polskie Radio24.

 

Останнім часом відсоток відмов видачі віз для громадян Польщі зменшився до 2,8% відсотка. Вимогою включення до програми безвізового руху є показник на рівні нижче трьох відсотків. Громадяни держав, які належать до програми Visa Waiver Program, можуть перебувати в Сполучених Штатах з метою підприємницької діяльності або в туристичних цілях до 90 днів.

 

«Я дуже цим тішуся і дякую за це президентові Дональові Трампу. Адже вже багато-багато років нам це обіцяли. Багато президентів говорило про це. І нещодавно я мав з президентом Трампом досить довгу розмову на цю тему. Він мені сказав: “Ми повинні це залагодити, то мусить бути зроблене, поляки повинні бути звільнення від віз“. Саме це й сталося», – так прокоментував президент Польщі Анджей Дуда повідомлення з Вашінґтона.

04.10.2019