Трамп закликав ще й Пекін розслідувати діяльність Байденів у Китаї.

Також стало відомо, що тему Байдена порушували під час липневої телефонної розмови американського та китайського лідерів.

 

 

Під час телефонної розмови Дональда Трампа з головою КНР Сі Цзіньпіном, яка відбулася 18 липня, президент США обговорював з китайським колегою політичні перспективи Джо Байдена і Елізабет Воррен – основних кандидатів на участь у президентських виборах 2020 року від Демократичної партії. Телеканал CNN повідомив про це в четвер, третього жовтня, з покликом на два джерела, знайомі зі змістом бесіди. Під час цього дзвінка Трамп також пообіцяв Сі Цзіньпіну утриматися від коментарів щодо протестів у Гонконзі під час перемовин про торговельну угоду між двома країнами.

 

Тим часом президент США Дональд Трамп в четвер сам публічно закликав владу Китаю провести розслідування діяльності в цій країні Гантера Байдена і його батька Джо Байдена. «Китай повинен розслідувати діяльність Байденів. Те, що сталося в Китаї, нітрохи не краще за те, що сталося в Україні», – заявив Дональд Трамп під час розмови з журналістами в Білому домі. При цьому президент зазначив, що не звертався з особистим проханням до китайського керівництва про розслідування.

 

Йдеться про офіційний візит віцепрезидента Джо Байдена зі сином до Китаю в 2013 році. Як з'ясувалося пізніше, в той час Гантер Байден створював китайський інвестиційний фонд за участі місцевих інвесторів. Через десять днів після цієї поїздки влада Шанхаю видали ліцензію на відкриття фонду. Дональд Трамп стверджує, що в результаті Байдену вдалося отримати півтора мільярда доларів інвестицій з Китаю для свого нового фонду.

04.10.2019