Французькі поліціянти влаштували акцію протесту.

Паризькими вулицями пройшли десятки тисяч протестувальників-правоохоронців.

 

 

Тисячі співробітників французької поліції вийшли ввечері в середу, другого жовтня, на вулиці Парижа, протестуючи проти низьких зарплат, перепрацювань і збільшення кількості суїцидів у їхніх лавах. Про це повідомив французький телеканал BFMTV.

 

Акція «Марш гніву» (Marche de la colère) розпочалася на площі Бастилії. Учасники звідти прямували до площі Республіки, тримаючи в руках прапори профспілок французької поліції, зокрема Alliance Police Nationale. «Єдині в боротьбі проти суїцидів і агресії», – таке гасло було написано на одному з транспарантів у колоні.

 

За даними організаторів, в дефіляді взяли участь близько 27 тисяч поліціянтів. Це перша масова протестна мобілізація правоохоронців у Франції з 2001 року.

 

Учасники акції поскаржилися, що французька поліція перебуває під тиском з початку протестів «жовтих камізельок» у листопаді 2018 року. Майже з самого початку ці протестні акції супроводжувалися сутичками з поліцією, актами насильства і вандалізму. За даними радіостанції Franceinfo, з початку цього року було зафіксовано 50 випадків суїциду співробітників поліції.

 

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер (Christophe Castaner) заявив про те, що розуміє занепокоєння своїх підлеглих. Він пообіцяв збільшення бюджету правоохоронних органів на п'ять відсотків наступного року та зростання штату поліції на 1400 робочих місць.

03.10.2019