Пристайко і Сіярто домовилися залучити "вищий рівень".

 

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко обговорив з главою МЗС Угорщини Петером Сіярто питання економічного співробітництва.

 

Зустріч голів зовнішньополітичних відомств двох держав відбулася в рамках Генеральної Асамблеї ООН в США.

 

 

"Сторони обговорили перспективи розвитку політичного діалогу, економічної співпраці, а також відновлення роботи спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва", – йдеться у повідомленні.

 

Також зазначають, що міністри домовилися про встановлення контакту на вищому рівні найближчим часом, що відкриє шлях для врегулювання актуальних питань двостороннього порядку денного.

 

Напередодні в Києві відбулася міжнародна дискусія "Україна-Угорщина: на шляху до порозуміння". Директор другого територіального департаменту МЗС України Анатолій Соловей у своєму виступі висловив сподівання, що зустріч Пристайка і Сіярто "стане точкою відліку і новим стартом, можливо, який ознаменує початок нового періоду в українсько-угорських відносинах, періоду пошуку конструктивного, якогось взаємоприйнятного рішення, періоду конструктивного діалогу і руху назустріч".

 

Україна пропонує Угорщині використати модель порозуміння зі Словаччиною. "Ми пропонуємо нашим угорським друзям застосувати ту модель, яка вже мала місце і яка виявилася успішною. Я маю на увазі досвід урегулювання угорсько-словацької, дуже подібної, проблеми", – заявив Соловей.

 

27.09.2019