Трамп дав згоду оприлюднити стенограму розмови зі Зеленським.

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп здецидувався оприлюднити стенограму своєї липневої розмови із Президентом України Володимиром Зеленським, у котрій, як звинувачують опоненти, Трамп міг вдатися до тиску на голову Української держави з метою отримання компромату на свого конкурента Джо Байдена.

 

Про це Трамп повідомив на своїй сторінці у twitter. З його слів, Білий дім має надати розшифровку у середу.

 

 

"Зараз я перебуваю в Організації Об'єднаних Націй, де представляю нашу країну, але я погодив оприлюднення завтра повної, цілком розсекреченої і нередагованої розшифровки моєї телефонної розмови з Президентом України Зеленським. Ви пересвідчитесь, що це був дружній та цілком відповідний дзвінок. Жодного тиску і, на відміну від ситуації із Джо Байденом та його сином, жодного quid pro quo ("те за се", – Z)! Це ніщо інше, як продовження найбільшого та найбільш руйнівного полювання на відьом в історії!" – розгнівався Трамп.

 

Цього ж дня, 25 вересня, Дональд Трамп має зустрітися в Нью-Йорку з Володимиром Зеленським. Зеленський сказав, що він готується "до всього". 

 

"В нас незалежна країна. Ми до всього готові. Ми очікуємо підтримки, нам не потрібна просто допомога, ми і так сильна держава. Хочеться, щоб просто США завжди підтримували Україну і курс України в боротьбі з агресією і з війною. Мені здається, що все так і є і все до того йде. Я думаю, що в нас зустріч буде дуже тепла", – сказав Зеленський в коментарі "Громадському".

 

24.09.2019