Сергій Князєв демісував з посади голови Нацполіції.

 

Сергій Князєв подав заяву про відставку з посади голови Національної поліції України.

 

Як передає кореспондент УНІАН, про це Князєв заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

 

 

Князєв почав рутинно – приблизно 20 хвилин хвалився здобутками Нацполіції за часів його керівництва, а наприкінці несподівано заявив, що подає у відставку.

 

“Я вам сказав коротко про результати, за які мені не соромно. Голова Нацполіції – це не політична посада і поліція – не політичний орган. Поліцію неприпустимо втягувати у політичні інсинуації. І ми це показали на виборах 2019 року. Я дуже люблю свою роботу, повністю віддавав і віддаю себе їй. Це справа мого життя, але я прийняв рішення подати у відставку. І я написав міністру внутрішніх справ заяву щодо звільнення мене з посади. І вважаю, що це крок голови поліції європейської держави. І зараз цей час настав”, – сказав Князєв.

 

Разом з тим, він відмовився відповідати на будь-які запитання і відразу залишив залу прес-конференцій.

 

Як пояснив УНІАН керівник Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, заяву Князєва про відставку має розглянути Кабінет Міністрів на своєму засіданні і прийняти відповідне рішення.

 

Раніше народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Дубінський заявив, що, згідно з його інформацією, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков "ще тиждень тому підписав рапорт про звільнення Князєву". Також Дубінський став джерелом поширення інформації про затримання колишньої дружини Князєва на польському кордоні з велетенською сумою готівки.

 

24.09.2019