Росії можуть заборонити брати участь в Олімпіаді-2020.

Причиною є новий російський допінговий скандал.

 

 

Росії загрожує відсторонення від Олімпійських ігор в Токіо 2020 року. Московську антидопінгову лабораторію РУСАДА підозрюють в підробці даних перед їхньою передачею до WADA. Про це повідомляє газета The Telegraph з покликом на свої джерела в Світовій антидопінговій аґенції.

 

За даними британських журналістів, у WADA підозрюють, що Росія впродовж останніх 18 місяців маніпулювала інформацією і фальшувала результати допінґ-тестів до того як вони потрапляли в міжнародну аґенцію. Таким чином Росія намагалася приховати факт, що спортсмени в минулому систематично вживали допінґ.

 

Видання пише, що інформацію про це планують оголосити 23 вересня на засіданні виконкому WADA в Токіо. Крім того, журналісти переконані, що протягом наступних двох місяців з'являться нові докази порушень Росією антидопінґгового законодавства. Джерела видання запевняють: якщо маніпуляції даними підтвердяться, то це може мати наслідком вилучення російських спортсменів з Олімпійських ігор 2020 року. 

 

Олімпійський комітет Росії відмовився коментувати інформацію про можливу заборону російській збірній брати участь в майбутніх Олімпійських іграх. У РУСАДА заявляють, що західні журналісти навмисно створюють галас навколо російських спортсменів.

 

Нагадаємо, що 20 вересня 2018 року виконком WADA повернув РУСАДА статус відповідності кодексу, якого російська організація була позбавлена ​​в 2015 році через допінґовий скандал. 

22.09.2019