Суд заарештував ветерана, що погрожував підірвати міст у Києві.

 

Дніпровський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб колишньому військовому Олексію Бельку, який погрожував підірвати столичний міст Метро.

 

У якості альтернативи суддя призначила заставу у розмірі 288 тисяч 150 гривень, передає УНІАН.

 

 

"Застосувати відносно Белька Олексія Миколайовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з утриманням в ДУ "Київський слідчий ізолятор" строком на 60 днів. Визначити підозрюваному Бельку заставу в розмірі 288 тисяч 150 гривень", – постановила суддя.

 

Троє публічних осіб просили суд узяти Олексія Белька на поруки: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командир спецпідрозділу "КОРД" та народна депутатка Яна Зінкевич, повідомляє "Укрінформ".

 

Сам Белько повідомив у Дніпровському суді, що має статус внутрішньо переміщеної особи, розповів про те, що не має постійного місця проживання і роботи. Він розлучений, дитина залишилася в окупованому Криму.

 

Суд усе ж таки присудив ветеранові арешт.

 

18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував ветеран АТО. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на чотири години перекрила рух автомобілів і потягів метро по мосту.

 

42-річний Олексій Белько раніше проходив службу за контрактом у підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій. У липні 2019 року був звільнений зі служби за невиконання умов контракту.

 

21.09.2019