Біля Офісу Президента протестували проти "формули Штайнмаєра".

 

Біля будівлі Офісу Президента України відбулася акція із закликом до Володимира Зеленського не погоджуватися на імплементацію "мінських домовленостей" за так званою "формулою Штайнмаєра".

 

Кілька сотень людей – активісти, добровольці та волонтери – провели протест на Банковій увечері в четвер. Акція мала назву "Нормандська змова – державна зрада". Учасники протестували без використання будь-якої партійної символіки, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

Мітингувальники побоюються, що реалізація "формули Штайнмаєра" призведе до втрати Україною державного суверенітету, а вибори відбудуться під дулами російських автоматів.

 

Учасники акції вважають, що українська влада має домагатися в "мінському процесі" спочатку повного та стабільного припинення бойових дій, виведення російських військ і роззброєння НЗФ, потім передачі контролю над кордоном Україні або миротворцям ООН і ОБСЄ з подальшою передачею Україні, і лише тоді можливе проведення виборів за українським законодавством.

 

Як повідомляє "Новинарня", на протест прийшли колишні полонені Росії та бойовиків “Л/ДНР”.

 

Кримець Володимир Балух, звільнений з полону 7 вересня, зазначив, що серед  затриманих в окупованому Криму найбільше кримських татар.

 

 

“Ми виженемо окупантів з нашої землі і повернемося на свої землі, у свої домівки. І саме через це ми тут, щоб сказати нашому Президенту, що ми не згодні з планом Штайнмаєра. Це м’яко кажучи”, — сказав Балух.

 

Колишня полонена бойовиків “ЛНР” Марія Варфоломєєва прийшла на акцію протесту і закликала “виходити зараз проти капітуляції”.

 

“Не відкладати, як зазвичай, на грудень. Інакше вже скоро прокинемося в “тайожном союзі", у ганебному світі з русскім міром”, – закликала Варфоломєєва.

 

20.09.2019