Шамана, котрий ішов виганяти Путіна, затримала російська поліція.

Йому можуть інкримінувати організацію екстремістського угруповання.

 

 

Воїна-шамана Александра Ґабишева, котрий ішов пішки до Москви, щоби, за його словами, «вигнати Путіна», в ніч на четвер, 19 вересня, затримали в районі федеральної траси на кордоні Бурятії та Іркутської області, де він зі своїми прихильниками розбив табір для ночівлі. Про це повідомило російське видання Znak.com.

 

Дмитро Крюков, котрий супроводжував Ґабишева, розповів виданню, що до табору під'їхало кілька машин, перекрили дорогу в обидва боки. За його словами, табір оточило близько 40 осіб, озброєних автоматами, з масками на обличчях. «Шамана викрали. Його розбудили, не дали вбратися й повели. Ми не знаємо, де він зараз перебуває, наші люди поїхали шукати його в Улан-Уде», – додав він. Як стверджує Крюков, серед людей, котрі забрали шамана, були співробітники поліції і Росгвардії. За його словами, проти шамана може бути порушено справу за статтею про організацію екстремістського угруповання.

 

Республіканське управління МВС пізніше уточнило, що Ґабишев перебуває в розшуку «за вчинення злочину» в Якутії. Про яке саме правопорушення йдеться, не уточнюють. Для слідчих дій його нібито планують літаком доставити з Улан-Уде до Якутська.

 

Як вже писало наше видання, якутський шаман Александр Ґабишев вже півроку – від 6 березня — йде вздовж далекосхідних трас у бік Москви, звідки в 2021 році має намір вигнати Владіміра Путіна. Він вважає президента Росії породженням темних сил, з якими може собі дати раду тільки шаман.

 

19.09.2019