Facebook створить незалежний наглядовий орган, якому користувачі зможуть скаржитися.

Він вивчатиме скарги на неправомірне видалення контенту за скаргами користувачів.

 

 

Соціальна мережа Facebook детальніше повідомила про свої плани створити незалежний наглядовий орган, якому користувачі зможуть скаржитися на неправомірне видалення контенту. Соцмережа розраховує залучити до цієї діяльності близько 40 експертів. Про це йдеться в повідомленні Facebook, опублікованому у вівторок, 17 вересня, його цитує видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Імена перших учасників експертної групи, як очікується, стануть відомі до кінця поточного року. Їх призначатимуть на три роки. Кожну скаргу розглядатиме група з п’яти експертів. Їхнє рішення стане обов'язковим для виконання і починатиме діяти зразу ж після ухвалення. Рішення експертів вважатимуться прецедентними для наступних схожих випадків.

 

Єдиним винятком вважатиметься ​​ситуація, коли керівництво Facebook визнає, що відновлення контенту означатиме порушення законодавства.

 

Засновник соцмережі Марк Цукерберґ вперше заявив про плани створити такий орган ще минулого року. Очікується, що він розпочне свою діяльність на початку наступного року, щойно буде набрано принаймні 11 перших експертів. Зарплатню вони отримуватимуть від спеціального довірчого фонду, створеного Facebook.

18.09.2019