ЄУ пролонґувала антиросійські санкції.

Відтак штрафні заходи проти фізичних та юридичних осіб залишатимуться чинними щонайменше до 15 березня 2020 року. 

 

 

Рада Європейської Унії ще на пів року подовжила санкції щодо фізичних і юридичних осіб Російської Федерації і України, причетних до «підриву або загрози територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України». Відповідну заяву про це Рада ЄУ опублікувала на своєму офіційному сайті в четвер, 12 вересня.

 

У списку санкцій – 170 громадян Росії і України, а також 44 юридичних особи. Санкції передбачають заморожування їхніх активів і заборону фізичним особам на в'їзд до Євроунії.

 

Санкції були запроваджені в 2014 році після анексії Криму, а потім кілька разів були посилені у зв'язку з підтримкою Росією сепаратистів на сході України. З того часу їх кілька разів пролонґовували. У списку санкцій – низка російських державних діячів, чиновників, воєначальників, а також лідери підтримуваних Росією сепаратистів Донбасу.

 

Під час попереднього подовження санкцій Брюссель уписав до чорного списку ще вісьмох росіян, причетних до інциденту в Керченській протоці 25 листопада минулого року, внаслідок якого були захоплені три українські кораблі та 24 моряки.

12.09.2019