Вільям Тейлор розгледів за Росією бажання цофнутися з Донбасу.

 

Тимчасовий повірений у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор вважає, що зараз настає сприятливий час для залагодження конфлікту на Донбасі і Росія вже сама прагне залишити окуповані території.

 

Про це Тейлор сказав у інтерв'ю українській службі "Голосу Америки".

 

 

"Я думаю, є ознаки, що росіяни і, зокрема, Кремль хотіли б піти з Донбасу. Я бачу ознаки того, що економічний тягар, який росіяни відчувають, – і йдеться не лише про санкції, але санкції також, бо санкції таки мають реальний вплив на кожного з росіян і на російську економіку, – так-от, тягар, який платить російський уряд і російський народ, позначається на їхній економіці. Бо їм доводиться платити за свої війська на Донбасі. За підтримку своїх служб на Донбасі і в Криму", – сказав американський дипломат.

 

"Ціна Донбасу та Криму для росіян, на додачу до ціни санкцій, навертає мене до думки, що вони хотіли б забратися з Донбасу", – додав Вільям Тейлор.

 

Американський повірений констатував "серйозний інтерес з боку українського уряду і, зокрема, Президента Зеленського рухатись вперед у мирному процесі". "Ми маємо двох людей, які повинні дійти згоди. Про те, щоб росіяни залишили Донбас. І про те, щоб вони, кінець кінцем, залишили Крим", – резюмував він.

 

Нещодавно подібну думку висловив і український олігарх Ігор Коломойський: Росії важко утримувати Донбас, Москва хоче вийти із окупованих територій.

 

11.09.2019