На повторному референдумі британці проголосували б радше проти Brexit.

Про це свідчать результати останніх соціологічних досліджень.

 

 

Більше як половина підданих Об’єднаного Королівства виступає за проведення референдуму щодо остаточної версії договору про вихід країни зі складу ЄУ, яким би не був його зміст. Такі результати свіжого опитування громадської думки, проведеного у Великій Британії соціологічним інститутом Kantar. Дослідження проводили шляхом інтернет-опитування в період з п’ятого до дев’ятого вересня 2019 року. Результати опитування були оприлюднені в середу, 11 вересня.

 

При цьому, як з’ясували демоскопи, в разі проведення такого голосування 37 відсотків британців висловилися б за відмову від Brexit. А за вихід Великої Британії з Європейської Унії віддали б свої голоси 34% респондентів. 18% опитаних не стали б брати участі у такому референдумі.

 

Нагадаємо, що на референдумі щодо членства Об’єднаного Королівства в Євроунії, який відбувся у червні 2016 року, за Brexit висловилося 52% британців.

 

Незважаючи на такі настрої, очолювана прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном Консервативна партія, судячи з опитування, як і раніше, зберігає перевагу перед опозиційною партією лейбористів. За даними інституту Kantar, партія Бориса Джонсона зараз має підтримку близько 38% виборців, в той час як лейбористи, очолювані Джеремі Корбіном, можуть розраховувати лише на 24% голосів британців. Ліберальну партію, котра категорично виступає проти Brexit, підтримує близько 20% населення. А так звану «Партію Brexit», тобто Партію незалежності Об’єднаного Королівства (UKIP) під керівництвом ініціатора виходу країни з ЄУ Найджела Фараджа, підтримують близько 7% британських підданих.

11.09.2019