На Book Forum буде програма, присвячена медіабезпеці, тролям і фейкам.

 

На 26 BookForum, котрий стартує 18 вересня, виділено окрему програму, присвячену інформаційній безпеці, протидії фейкам та тролям. 

 

Про це йдеться в анонсі на сайті Форуму видавців.

 

 

"Медіа завжди відігравали стрижневу роль в демократичному суспільстві, поширюючи інформацію, ідеї, думки і аналіз та діючи як громадські спостерігачі", – прокоментували організатори.

 

У рамках медіакластеру, зокрема, очікується лекція журналіста Віталія Голубєва "Ефективність: лайфхаки для тих, хто працює з інформацією" (19 вересня). Голубєв розповість, як встигати більше і при цьому не «загнати» себе. Бути активним у соцмережах — і водночас не піддавати себе стресу від суперечок у Facebook. Миттєво реагувати на нові можливості, а водночас утримувати у фокусі уваги довгострокові проекти.

 

20 вересня watchdog української журналістики Наталія Лигачова разом із Оленою Холоденко презентують книгу про журналістику незалежної України

 

Відбудеться дискусія на тему "Виклики для свободи слова та журналістів в умовах війни", під час котрого дослідники оприлюднять підсумки опитування, проведеного серед журналістів. 

 

Питання для обговорення: Чи існує в Україні цензура? Чи бояться журналісти за власну безпеку? Чи є в Україні теми, про які не можна писати/говорити? Чи можна надавати представникам т.зв. "ДНРЛНР", РФ та чиновникам, що працюють в Криму, можливість висловлювати свою позицію в українських ЗМІ? Чи будуть журналісти приховувати правдиву інформацію, якщо вважатимуть, що так буде корисно для держави? Як журналісти та ЗМІ можуть відповідати на інформаційну війну?

 

21 вересня відбудеться панорамний захід – "Дискусія (Дез)інформація: фейки, тролі, програмування розуму" від "Детектор медіа" + презенція книги Георгія Почепцова "(Дез)інформація".

"Сучасний світ будується не тільки за допомогою інформації, а і дезінформації. Що серйозніша подія, то більше навколо неї дезінформації, яка викривляє реальність. Проте у людини немає вміння відрізняти інформацію від дезінформації", – інтриґують організатори.

 

Цього ж дня обговорять результати медіамоніторингу, який вивчав, як українські медіа впливали на президентські і парламентські вибори.

 

22 вересняпрезентація книги "Маркетер" Олега Сенцова, котру український режисер написав в ув'язненні.

Сенцов розповідає у книзі про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я – звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев’яностих. Зміна цінностей. Руйнування стереотипів. Становлення. Загартовування душі й характеру. Любов, дружба, виживання і бізнес…

 

Цього ж дня відбудеться дискусія про проблеми інформаційної вразливості України на Півдні та Сході "Інформаційна, комунікаційна та кібервразливість країни: аналізуємо причини та наслідки".

 

06.09.2019