Трамп скасував візит до Польщі, де планував, зокрема, зустрітися зі Зеленським.

Американський президент пояснив це наближенням урагану до Флориди.

 

 

Президент Дональд Трамп в четвер, 29 серпня, несподівано скасував поїздку до Польщі, яку планував на найближчі вихідні. Трамп пояснив це наближенням до Флориди урагану «Доріан».  «У цей момент я вважаю за краще залишитися в США, щоб координувати дії федеральної влади в боротьбі зі стихійним лихом», – заявив американський президента. Про це повідомило радіо Voice of America.   

 

Виступаючи в Рожевому саду Білого дому на церемонії, присвяченій початку діяльності Космічного командування США, Дональд Трамп розповів, що замість нього делегацію США, яка прибуде до Варшави на церемонію з нагоди 80-річчя від початку Другої світової війни, очолить віце-президент Майк Пенс.

 

«Я щойно розмовляв з польським президентом Дудою і висловив найкращі побажання від свого імені й від імені американського народу. Наш пріоритет – безпека людей, котрі перебувають на шляху урагану, і я найближчим часом визначу терміни своєї поїздки до Польщі», – заявив глава Білого дому.

 

Першого вересня в рамках заходів з нагоди 80-річчя від початку Другої світової війни мала відбутися зустріч Трампа з українським колегою Володимиром Зеленським. Сторони мали  обговорити питання військово-технічної співпраці між Києвом і Вашінґтоном, протидії агресії РФ в Україні і майбутній візит президента України до США. Тепер, зрозуміло, українсько-американська зустріч на найвищому рівні у Варшаві не відбудеться.

30.08.2019