Парубій підпише Виборчий кодекс в останній день свого спікерства.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій планує підписати Виборчий кодекс 28 серпня.

 

Про це повідомляє Укрінформ.

 

 

"Я розраховую, що вже завтра в такий час Виборчий кодекс з відкритими списками буде підписаний і переданий на остаточне затвердження", — сказав на брифінґу Парубій.

 

При цьому він уточнив, що апарат Верховної Ради і Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя провели системну роботу щодо підготовки Виборчого кодексу та передачі його на підпис голові комітету Руслану Князевичу, який перебував у відпустці.

 

"Станом на сьогодні кодекс повністю готовий до підпису, я готовий у будь-яку секунду його підписати, як був готовий і тиждень, і два тижні тому. Ми тільки очікуємо підпису голови комітету. Голова комітету перебував в офіційній відпустці, з якої він сьогодні повертається. І я переконаний, що голова комітету невідкладно підпише Виборчий кодекс, що дасть можливість мені також його невідкладно підписати і передати на підпис Президенту", — додав Парубій.

 

 11 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні Виборчий кодекс з відкритими списками. "За" проголосували 230 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

 

27.08.2019