Нетаньягу трактує інцидент із хлібом як спосіб привернення уваги до візиту.

 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що його дружина Сара не мала наміру проявити зневагу до України під час церемонії частування хлібом та сіллю в аеропорту "Бориспіль". Нетаньягу трактує цю історію як "спосіб привернути увагу до візиту".

 

 

Про це Нетаньягу сказав у своєму відеозверненні, записаному на балконі в урядовому кварталі в Києві й оприлюдненому у Facebook.

 

"Я здійснюю історичний візит в Україну. Але сумніваюся, чи отримав би він висвітлення в медіях, якби не було "події з хлібом"", – сказав він.

 

Ізраїльський прем'єр запевняє, що його дружина не мала наміру проявляти неповагу до України. "Понад те, я вам скажу, вона спеціально вибрала одяг національних кольорів України. Вона вийшла з літака в одязі жовто-блакитного кольору саме з поваги до України. Що ж можу сказати? Якщо це потрібно, щоб звернули увагу на візит, який приносить угоду про зону вільної торгівлі, представництво України в Єрусалимі (ідеться про обмін аґенціями з питань hightech між Києвом і Єрусалимом, – Z) і будуть інші важливі досягнення, то нехай так і буде", – сказав прем'єр Ізраїлю.

 

Біньямін Нетаньягу нагадав, що свого часу в Ізраїлі прийняли ефективний візит голови японського уряду, котрий дозволив суттєво наростити японські інвестиції в ізраїльську економіку, натомість медіям ця поїздка запам'яталася лише тим, що вечерю політикам подали в посуді, стилізованому під мешти.

 

"Схоже, ми винайшли спосіб привернути увагу. Продовжимо", – посміявся Нетаньягу.

 

Раніше у понеділок журналіст російськомовної ізраїльської телеслужби "9-й канал" Дмітрій Дубов, який супроводжував ізраїльську делегацію в Україні, оприлюднив на своїй сторінці в Facebook відео, на якому видно, як дружина голови ізраїльського уряду Сара Нетаньягу дробить шматочок хліба на землю під час церемонії зустрічі гостей в аеропорту "Бориспіль".

 

 

Згодом прес-секретар Президента України Юлія Мендель заявила, що обсмоктування подібних дрібниць не може нівелювати важливості візиту.

 

"Дружина Нетаньягу не хотіла проявити неповагу до України, і ніщо не може затьмарити важливість і масштабність візиту прем'єра Ізраїлю до України, який відбувся вперше за 20 років і став для обох країн важливим поштовхом до розвитку відносин в економічній, освітній, культурній сферах і в IT", – прокоментувала речниця Володимира Зеленського.

 

20.08.2019