Російські профспілки запропонували перейти на чотириденний робочий тиждень.

У Держдумі Росії підтримали цю ідею.

 

 

Федерація незалежних профспілок Росії (ФНПР) надіслала до Міністерства праці РФ пропозиції щодо переходу на чотириденний робочий тиждень. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті ФНПР, яке цитує інформаційне агентство РБК.

 

«Федерація підтримує ідею про скорочення робочого тижня як засобу оптимізації часу праці й відпочинку, але за обов'язкового збереження попереднього розміру заробітної плати», – йдеться в заяві організації.


ФНПР зазначає, що у всьому світі спостерігається тенденція до скорочення робочого часу. При цьому європейські країни з найменшою тривалістю робочого тижня перебувають на високому рівні соціально-економічного розвитку.

 

У Державній думі Росії підтримали ідею переходу на чотириденний робочий тиждень. Проурядова фракція «Єдиної Росії» висловила готовність розпочати обговорення цього питання на сесії. Про це заявив перший заступник керівника фракції, член комітету з праці, соціальної політики і справ ветеранів Андрій Ісаєв.

 

«Такий перехід дозволить людям отримати більше часу для відпочинку, який вони зможуть провести зі сім'єю, витратити на самоосвіту або турботу про своє здоров'я – наприклад, пройти диспансеризацію. Однак перехід на новий режим роботи повинен проходити поетапно, без потрясінь, зі збереженням колишнього рівня зарплати та відповідно до можливостей економіки», – цитує інформаційний портал Meduza заяву Ісаєва.

13.08.2019