Північна Корея відпустила затримане російське судно.

Пхеньян закидав російським морякам порушення правил в'їзду в КНДР.

 

 

Влада Північної Кореї звільнили російський траулер «Сянхайлінь-8»  і всіх 17 моряків, котрі перебували на його облавку. Як повідомила в неділю, 28 липня, прес-служба посольства Росії в КНДР на своїй сторінці в Facebook, напередодні ввечері судно вийшло з північнокорейського порту.

 

«О 16.00 (за місцевим часом) капітан В.Л. Мотузка був проінформований корейською стороною про звільнення, о 19.30 судно відійшло від причалу порту Вонсан і взяло курс на Сокчо (Республіка Корея), де два члени екіпажу – громадяни Південної Кореї – зійдуть на берег», – сказано в повідомленні дипмісії.

 

Водночас посольство РФ повідомляє, що досі триває з'ясування обставин затримання російського судна.

 

Раніше влада КНДР заявляла, що екіпаж і корабель повернуться на батьківщину лише після перевірки. Російський капітан корабля визнав факт несанкціонованого заходу в територіальні води Північної Кореї.

 

Нагадаємо, що рибальський траулер «Сянхайлінь-8» з 15-ма росіянами і двома південнокорейцями на облавку був затриманий в ніч на 17 липня. Судно прямувало з південнокорейського порту Сокчо в Японське море для вилову краба. Причиною арешту КНДР називає перетин межі «зони військової охорони», яку КНДР самовільно встановила за 50 морських миль від берега.

28.07.2019