Помер Роман Вірастюк, великий прикарпатський атлет.

 

27 липня помер український спортсмен, колишній капітан української збірної з легкої атлетики, спортивний менеджер Роман Вірастюк. Причиною смерті стали ускладнення, зумовлені аневризмою на черевній аорті.

 

 

Про це повідомив Романовий брат Василь Вірастюк на своїй сторінці у Facebook.

 

Зі слів Вірастюка-молодшого, 11 липня братові провели термінову складну операцію. 

 

"Він був бійцем. І, незважаючи на всі "але", він боровся до останнього", – прокоментував брат.

 

Прощання із Романом Вірастюком відбудеться 28 липня, з 11:00 до 13:00, на території НСК "Олімпійський" (Олімпійський дворик), повідомила прес-служба Міністерства молоді та спорту. Чин похорону відбудеться 29 липня в Івано-Франківську.

 

Вірастюк очолював Департамент олімпійського спорту Мінспорту. 

 

"Не стало Романа Вірастюка – нашого друга, колеги, спортсмена, митця, телеведучого, людини багатьох талантів, неординарної особистості з великим і добрим серцем. Для Міністерства молоді та спорту, кожного з нас – це непоправна втрата і великий біль... Друже, нам буде дуже тебе не вистачати", – прокоментував міністр спорту Ігор Жданов.

 

Роман Вірастюк – 17-разовий чемпіон України зі штовхання ядра, бронзовий призер чемпіонату Європи-1994 зі штовхання ядра, на Олімпіаді 1996 року зайняв 6-те місце (в драматичному кидку "на медаль" припустився дошкульної технічної помилки), колишній капітан олімпійської збірної України з легкої атлетики. 

 

На позачергових парламентських виборах Роман Вірастюк балотувався як самовисуванець на мажоритарному окрузі №84 в Івано-Франківській області; здобув четверте місце.

 

 

27.07.2019