Офіс Президента ініціював відставку Кличка з посади голови КМДА.

 

Керівник Офісу Президента України Андрій Богдан направив міністру Кабінету Міністрів Олександру Саєнку лист з проханням щодо подання на звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. Згідно з українським законодавством, очільників державних адміністрацій призначає голова держави. Але Київську МДА очолює міський голова, обраний на виборах у столиці.

 

 

Інформацію про такого листа офіційно підтвердили у прес-службі Саєнка, повідомила аґенція УНІАН.

 

“Так, такий лист отримано. Він буде розглянутий в установленому порядку”, – поінформували в апараті міністра.

 

Офіс Президента підтвердив інформацію про направлення листа щодо відставки Кличка. Прес-служба зазначила, що листа скерували на підставі вимог закону та Конституції України. "Так само, як були подання на звільнення голів інших облдержадміністрацій", – пояснив працівник прес-служби.

 

Копію документа опублікував у середу шеф-редактор видання "Оглядач" Орест Сохар.

 

Конституційний Суд України у 2003 році визначив, що "Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана київським міським головою".

 

25 червня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення мера Києва Кличка головою КМДА. Кличко заявив, що підписання цього указу повертає справжнє самоврядування у столицю.

 

24.07.2019