Держдума проголосувала за санкції проти Грузії.

Таким чином російські депутати відреагували на пейоративні слова грузинського телемодератора на адресу Путіна і на антиросійські акції протесту в Тбілісі.

 

 

Державна дума Росії у вівторок, 9 липня, ухвалила постанову під назвою «Про можливі додаткові економічні заходи в зв'язку з антиросійськими провокаціями в Грузії». У ній міститься заклик до російського уряду про вжиття «спеціальних економічних заходів» проти Грузії. Про це повідомив російський інформаційний портал lenta.ru.

 

Заяву підтримали всі політичні фракції. «Депутати Держдуми категорично засуджують безперервні антиросійські провокації в Грузії і відзначають, що відкриті випади радикальних сил цієї країни ведуть до подальшої деградації російсько-грузинських відносин», – йдеться в заяві російських парламентарів.

 

Раніше спікер Держдуми В'ячеслав Володін повідомив, що уряду пропонують розглянути можливість припинення поставок з території Грузії до Росії вина, мінеральної води, а також обговорити можливість припинення перерахування з території Росії грошових переказів. Прес-секретар прем'єра-міністра РФ повідомив, що уряд готовий розглянути звернення депутатів.

 

Нагадаємо, що масові протести в Грузії розпочалися 20 червня. Вони пов'язані з участю російської делегації в 26-ій сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я (МАП). Невдоволення грузинів викликав той факт, що голова МАП депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов на відкритті сесії зайняв крісло спікера грузинського парламенту і звернувся до присутніх російською мовою. А в неділю, сьомого липня, телеведучий Георгій Габунія в своїй авторській передачі P.S. звернувся російською мовою до президента Росії Володимира Путіна і більше як хвилину нецензурно ображав його.

09.07.2019