УГКЦ говоритиме у Ватикані про визнання її патріархату.

 

У Ватикані запланована зустріч Папи Римського з представниками УГКЦ. Очолить делегацію Блаженніший Святослав, повідомляє РІСУ.

 

Під час зустрічі йтиметься про УГКЦ в глобальному масштабі. Також українська Церква проситиме про визнання її патріархату.

 

«Наш спосіб впорядковувати душпастирське життя відповідає способу існування саме патріарших структур. І ми самі вчимося так жити. Наприклад, багато людей у США не розуміють, що їхній єпископат і митрополит належать до Церкви, центр якої є в Києві», – каже Глава УГКЦ.

 

Як приклад він наводить те, що УГКЦ не бере миро з Ватикану – його освячують у патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві, звідки розсилають по всьому світу. Також про устрій як у патріархаті свідчать вибори ієрархів УГКЦ, пояснює Блаженніший Святослав.

 

«Тому ми кажемо, що патріархат будується – бо він не дається, а його визнають. З нашого боку ми робимо все для того, щоб функціонувати як патріарша Церква. А питання визнання (не створення чи проголошення) – це є питання, яке належить до рішення Вселенського Архієрея, і ми поважаємо свободу його рішення», – додає Глава УГКЦ.

 

За його словами, УГКЦ говорить з Ватиканом про патріархат під час кожної зустрічі, і цього разу теж проситиме про це. Ініціатором глобальної зустрічі з ієрархами УГКЦ виступив саме Ватикан.

01.07.2019