Кілька сотень пілотів подали в суд на Boeing.

Вони закидають літакобудівній компанії приховування дефектів у моделях 737 MAX

 

 

Понад 400 пілотів подали груповий позов до суду проти Boeing через «безпрецедентне приховування компанією відомих їй дефектів в конструкції літаках Boeing 737 MAX». Про це в неділю, 23 червня, повідомив австралійський суспільний мовник ABC News з покликом на інформацію анонімного інціатора позову, котрий називає себе Pilot X.

 

«Приховування вад призвело до аварій двох літаків Boeing 737 MAX в Ефіопії та Індонезії, а як наслідок – до припинення польотів цієї моделі у цілому світі», – вказують пілоти. Вони, зокрема, критикують рішення Boeing встановити автоматизоване програмне забезпечення – MCAS, яке надає літаку «небезпечних аеродинамічних вад під час управління».

 

Пілоти заявляють, що після того, як польоти Boeing 737 MAX були припинені, вони зазнали фінансових втрат і постраждали від психічних розладів. Позивачі вимагають від корпорації мільйонних компенсацій, точної суми ABC News не називає. Позов буде розглянутий в суді Чикаго 21 жовтня.

 

Нагадаємо, що внаслідок аварії Boeing 737 MAX в жовтні 2018 року в Індонезії загинуло 189 осіб, катастрофа цієї моделі літака в березні 2019 року в Ефіопії забрала життя 157 осіб. У компанії тоді визнали, що на облавку обох літаків стався збій системи MCAS.

24.06.2019