Чубаров пішов на вибори зі Смешком і Заманою.

 

Партія Ігоря Смешка "Сила і честь" сформувала свій список для походу на парламентські вибори. Під час з'їзду партії у суботу публічно оголосили першу десятку списку, в котрій – несподівано – буде голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

 

 

Першим номером у списку буде сам Смешко.

 

2. Олена Сотник (депутатка від "Самопомочі", стипендіатка програми World Fellows Єльського університету в США, член постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи);

 

3. Рефат Чубаров (голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат із БПП);

 

4. Іван Мірошниченко (депутат від "Самопомочі");

 

5. Володимир Замана (екс-начальник Генштабу ЗСУ, якого звинуватили в держзраді);

 

6. Ольга Романюк (вчена, спеціалістка із ЖКГ);

 

7. Андрій Гайдуцький (фінансист);

 

8. Ірина Сисоєнко (депутатка від "Самопомочі");

 

9. Володимир Тимошенко (генерал-лейтенант, один із засновників управління К в СБУ);

 

10. Анатолій Макаренко (капітан першого рангу, підводник, екс-голова Митної служби).

 

"Наша місія – привести справжніх патріотів і професіоналів до всіх гілок влади. Туди повинні прийти ті, хто відразу зможе почати працювати в цьому законодавчому органі. Бо не буде жодної хвилини на навчання", – заявив Смешко.

 

 

Також на з'їзді зауважили колишнього "реґіонала", віце-прем'єр-міністра уряду Азарова Володимира Семиноженка, екс-заступника голови ЦВК Андрія Магеру. Про те, чи вони будуть у списку, наразі невідомо.

 

Серед фіґурантів списку буде народний депутат Вадим Денисенко, котрий іще кілька тижнів тому готував до виборів "Українську стратегію" Володимира Гройсмана.

 

Чубаров заявив, що він погоджувався на участь у списку з інтересів Криму та кримських татар.

 

"Щоб не було жодної конспірології: усе, що пов’язано зі мною, треба просто пропускати через кримське питання... Тут для мене дуже чітка позиція щодо Криму", – пояснив він.

 

Згодом Чубаров написав на своїй сторінці у Facebook, що кримські татари домовилися з низкою політичних сил про те, що їх залучать до виборчих списків різних команд, і Чубарова, котрий на президентських виборах підтримував Порошенка, делеґували саме у "Силу і честь".

 

З його слів, у списку "Солідарності" ітимуть Мустафа Джемілєв і Ахтем Чийгоз, у команді Гройсмана – Еміне Джапарова, а Рустем Умеров і Таміла Ташева – у "Голосі" Святослава Вакарчука.

 

08.06.2019