Кличко після розриву із Порошенком запропонував союз Саакашвілі.

 

Партія "Український демократичний альянс за реформи" Віталія Кличка задекларувала намір брати участь у дострокових виборах до Верховної Ради. УДАР пропонує своє союзництво політичній команді екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

 

Про це Кличко заявив у відеозверненні, яке опублікував у Facebook.

 

 

"Україна отримала шанс на зміни. Після президентських виборів, а тепер – достроковими виборами парламенту. Ті демократичні сили, які керуються не власними амбіціями, а мають досвід практичної роботи і змін, повинні об’єднати свої зусилля задля швидких і ефективних перетворень в країні", – зазначив Кличко.

 

"Я бачив сьогодні звернення Міхеїла Саакашвілі, політичній силі якого створили перешкоди для участі у виборах. Тому я готовий підставити своє політичне плече. Переконаний, такий наш союз подвоїть зусилля заради перетворень в країні. І разом маємо план змін і людей, які здатні їх втілити", – сказав лідер партії УДАР.

 

Сам Віталій Кличко має намір залишатися бурмистром Києва.

 

 "УДАР іде на дострокові парламентські вибори. І пропоную нашим партнерам іти разом. Я залишаюся лідером партії УДАР. А Міхеїлу Саакашвілі пропоную стати головою партії... Я залишаюся мером столиці, аби їх реалізувати. Так буде чесно і правильно", – сказав Кличко.

 

Нагадаємо, ще донедавна Віталій Кличко де-юре очолював партію Блок Петра Порошенка "Солідарність". Перед виборами до ВР оглядачі писали, що Кличко провадив переговори і з Петром Порошенком, і з Юлією Тимошенко. Минулого тижня писали про те, що УДАР ухвалив принципове рішення про союзництво з БПП, – нині виявилося, що та інформація була передчасною.

 

Віталій Кличко зустрівся з Міхеїлом Саакашвілі у перші дні після повернення вигнанця – Міхо опублікував спільну з Кличком знимку з-під нової пішохідної зони з київських круч.

 

05.06.2019