Кононенко резиґнує з керівництва у БПП, Грановський виходить із партії.

 

Народний депутат Блоку Петра Порошенка, близький соратник колишнього Президента Ігор Кононенко заявив про вихід із керівних органів партії. Пан Кононенко повідомив, що він залишається з партійним квитком "Солідарності" ("Європейської солідарності"), але не входитиме до виборчого списку БПП.

 

Окрім того, про відхід із "обкладинки" Блоку Порошенка заявили інші впливові народні депутати – Олександр Грановський складає партійний квиток, а Сергій Березенко резиґнує з участі у виборчому списку.

 

 

"Свою місію я бачу у тому, щоб дати можливість молодим патріотам брати більш активну участь у розбудові країни. Тому я вирішив поступитися своїм місцем у партійному списку новим політикам, біографія яких буде писатися на чистому аркуші, що не заплямований у гібридній інформаційній війні, – написав Ігор Кононенко на своїй сторінці у Facebook. – Також хочу дати можливість проявити себе молодим партійцям, тому полишаю партійні посади – це мій особистий внесок у створення «соціальних ліфтів» в Україні. Вірю в нашу молодь і завжди готовий її підтримати".

 

Кононенко зазначив, що цілковито поділяє прагнення партії "Європейська солідарність" і пишається здобутками.

 

Кількома днями раніше про вихід із партії повідомив Олександр Грановський, котрого називали наглядачем фракції за суддівською владою.

 

"Беручи до уваги прийняте мною рішення про продовження самостійного політичного шляху, припинив членство у партії Блоку Петра Порошенка. Це рішення, як і всі інші, цілковито усвідомлене. Станом на цю хвилину я не планую ставати частиною нового парламентського списку партії «Європейська солідарність» або ж користуватися партійною підтримкою цієї сили яко самовисуванець", – поінформував Грановський. Наразі пан Олександр готує агітаційну кампанію в одному з виборчих округів Харкова.

 

Народний депутат Сергій Березенко заявив про те, що він не входитиме до списку партії "Європейська солідарність". Водночас підтвердив, що на виборах очолюватиме штаб партії.

 

"Прокоментую вам так: Сергій Березенко справді керуватиме виборчим штабом «Європейської солідарності». Але у списку мого прізвища не буде. Вважаю, що в списках «Європейської солідарності» має бути якомога більше нових облич, які працюватимуть на благо нашої держави", – сказав Березенко "Українській правді".

 

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив про намір здійснити ребрендинґ "Солідарності" для виборів-2019 і анонсував оновлення команди. Зокрема, Порошенко запропонував здійснити неформальні внутрішні "праймеріз" через інструмент відкритого громадського онлайн-опитування.

 

"Праймеріз" проводитиметься на базі організації "Справа громад". Станом на обід 30 травня для участі в голосуванні, зокрема, зареєструвалися екс-директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, голова фракції БПП Артур Герасимов, міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, журналіст і розробник нової айдентики ЗСУ Віталій Гайдукевич, матір героя Небесної сотні Ігоря Гурика Ірина Гурик, громадська активістка зі Львова Софія Федина, народний депутат Олексій Гончаренко, у списку є кілька військовиків, волонтерів і блоґерів.

 

30.05.2019