Перед Львівською облрадою протестують проти норкової ферми на Бродівщині.

 

Сьогодні, 21 травня, сесію Львівської облради пікетують мешканці Бродівщини, які протестують проти будівництва норкової ферми в районі. Про це повідомляє ЛП.

 

Люди тримають в руках плакати з написами «Громада проти будівництва норкових ферм», «Вимога! Заборонити звіроферми на Львівщині», «Не муч тварин і собі не шкодь».

 

Пікетувальники додають, що окрім жорстокого поводження з тваринами, норкові ферми шкодять довкіллю та здоров’ю людей.

 

«Ініціативна група громади зібрала близько 4000 підписів за заборону будівництва звіроферми. 29 листопада торік Бродівська районна рада ухвалила рішення про заборону хутрових ферм на території району. Аналогічне рішення ухвалили три сільські ради. Однак ми змушені виходити на акції протесту, оскільки попри рішення райради та трьох сільрад влада далі проштовхує цей проект», – ідеться у заяві представників громад сіл Лешнів, Клекотів, Конюшків, Шнирів, Язлівчик, Берлин, Грималівка.

 

За словами мешканців Бродівщини, днями на території, де планують будівництво, вже з’явилась техніка. Вони закликають обласну раду дослухатися до волі громади і ухвалити рішення про заборону розміщення хутрових ферм на території Львівщини.

 

Верховній Раді пропонують зареєструвати законопроект, що передбачав би заборону в Україні хутрових ферм.

 

Десятки країн світу вже відмовились від хутрових ферм: Великобританія, Австрія та Австралія, Македонія, Болгарія, Словенія, Люксембург, Сербія та Чехія, Хорватія, Японія тощо. Низка держав планує закрити такий бізнес протягом 2023-2029 років. А Нідерланди, друга країна за обсягами виробництва хутра норки в ЄС, заборону вводить із 2024 року.

21.05.2019