Антикорупційна прокуратура відкрила справу на Сергія Лещенка.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом появи матеріалів про можливе отримання народним депутатом Сергієм Лещенком хабарів, котрі й дозволили йому придбати скандальну квартиру в центрі Києва.

 

Про це йдеться у повідомленні САП.

 

 

"Згідно з опублікованою у ЗМІ інформацією, народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі. З метою перевірки викладених у публікації фактів прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 КК України", – поінформували в Антикорупційній прокуратурі.

 

САП викликала Лещенка на допит. Розслідування у цьому провадженні довірили Національному антикорупційному бюро України.

 

Сам Сергій Лещенко пов'язує появу кримінальної справи з персональним ненависним ставленням до нього Юрія Луценка, а також загостренням скандалу довкола "українського втручання" в американські вибори.

 

"Два дні тому горе-прокурор Луценко обіцяв мені підозру за справу Манафорта. Сьогодні він оголошує про відкриття кримінальної справи... за отримання хабара у вигляді квартири. Мені вже самому цікаво, куди далі заведе його фантазія", – прокоментував Лещенко.

 

Нардеп подаватме позов проти САП про захист честі та гідності. 

 

"Досить рятувати себе на посаді за рахунок створення навколо мене дешевих інформаційних приводів. Історія з квартирою вже закінчилася два роки тому рішенням суду, а також закриттям провадження самою прокуратурою за статтею "відсутність події злочину", – написав Лещенко у Facebook.

 

17.05.2019