Львів хоче закупити ще 100 тролейбусів за кредитні кошти.

 

Сьогодні, 13 травня, у Львівській міськраді підписали мандатний лист про закупівлю 100 тролейбусів з автономним ходом за 25 млн євро кредитних коштів, повідомляє ЛП.

 

За умовами домовленостей із Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), ідеться також про реконструкцію та оновлення електромережі громадського транспорту і ремонт вулиці Шевченка.

 

Загалом ідеться про 50 млн євро кредиту терміном на 13 років під 4,99-5,5%, з яких 25 млн євро – на закупівлю 100 нових екологічних тролейбусів, 10 млн євро – на ремонт та розширення контактної мережі для тролейбусів, а також 15 млн євро – на ремонт вулиці Шевченка.

 

Перші кроки для реалізації цих проектів будуть зроблені восени 2019 року, сказав міський голова Львова Андрій Садовий. Тендерні процедури планують провести до кінця цього року, а з 2020-го розпочати поставку тролейбусів.

 

«Плануємо розбити терміни поставки на 3 роки, щоб це було планово і поступово і ми встигали належним чином підготувати базу обслуговування нових одиниць і провести навчання водіїв», – кажуть у міськраді.

 

У березні 2019 року ЛМР підписала із Європейським банком реконструкції та розвитку договір гарантії, відшкодування та підтримки щодо реалізації проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту. Львів отримає до 17,5 млн євро кредиту на придбання 50 нових тролейбусів. Із них близько 15 млн євро надасть ЄБРР (терміном на 13 років), ще 2,5 млн євро кредиту виділить Фонд чистих технологій.

 

Торік комунальне АТП-1 придбало 100 нових низькопідлогових автобусів МАЗ білоруського виробництва і 50 автобусів «Електрон». Всі автобуси купували на умовах фінансового лізингу. Вартість предмета лізингу становить близько 800 млн грн.

13.05.2019