На Івано-Франківщині вантажівка впала в річку: загинули білоруські туристи.

 

Учора, 6 травня, у селі Красник на Івано-Франківщині вантажний автомобіль «ГАЗ-66», який перевозив кілька десятків туристів, впав у річку Чорний Черемош з висоти близько 40 м. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.

 

У вантажівці перебували 23 туристи з Білорусі та водій. Туристи збиралися сплавитися вниз по річці та їхали до місця призначення. Водій вантажівки перебував у стані алкогольного сп’яніння. Унаслідок аварії троє людей загинули, а 10 – перебувають в лікарні.

 

«Поліцейські встановили, що 47-річний водій автомобіля «ГАЗ-66» не справився з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку. Водій – мешканець одного із сіл Косівського району – керував у стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердила медична експертиза. Водій перебуває в стані шоку, обійшовся синцями», – ідеться в повідомленні поліції.

 

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб), покарання за якою передбачає увʼязнення від п'яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Водія автівки затримали у порядку ст. 208 КПК. Невдовзі йому оголосять підозру, а також суд обере запобіжний захід. 

 

Також затримали 52-річного керівника ГО «Федерація рафтингу Прикарпаття», який дав дозвіл на перевезення людей у вантажівці. Розпочато досудове розслідування за ст. 287 Кримінального кодексу України. Вона передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їхньої експлуатації.

07.05.2019