Порошенко відрекомендував нового командувача ООС під час своєї останньої поїздки на Донбас.

 

Президент України, Верховний головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко звільнив генерал-лейтенанта Сергія Наєва з посади командувача Об'єднаних сил та призначив на цю посаду генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

 

Про це Порошенко повідомив під час робочої поїздки на Донбас, котру назвав своєю останньою на посаді.

 

 

Президент зазначив, що особовий склад ООС під керівництвом Сергія Наєва виконав поставлені завдання "на успішно", і подякував "за мужність, рішучість і стійкість, які були виявлені при наданні відсічі російським окупантам".

 

Що ж до Олександра Сирського, то новий командувач ООС, зі слів Порошенка, успішно пройшов всі командні посади: від командира взводу до заступника начальника Генерального штабу – то посада, яку він займав до призначення. Також Сирський брав активну участь в антитерористичній операції, в складних умовах 2014-2015 років був начальником штабу, пізніше – очолював АТО. "Забезпечив ефективні дії з організації оборони і відсічі наступу російських військ", – констатував Президент.

 

Головнокомандувач наказав Сирському "вміло застосувати весь досвід в ім’я Української держави", аби "забезпечити звільнення української землі і відновлення українського суверенітету над окупованими територіями".

 

 

Президент зазначив, що за п’ять років здійснив майже 40 робочих поїздок на схід, із них 25 – на лінію фронту. "Сьогодні, напевно, цей мій візит останній як Президента. Я як Президент хочу подякувати кожному воїну і вклонитися за вашу велику ратну справу. Україна знає вас як героїв, мужніх, самовідданих, відданих країні та народові", – сказав голова держави, звертаючись до військовиків.

 

Петро Порошенко закликав свого наступника "не повторювати помилок" своїх попередників "і належним чином дбати про ЗСУ", "бо сильна армія за будь-яких обставин захистить Україну".

 

"Сьогодні, вдивляючись у ваші обличчя, я відчуваю гордість за те, що маю честь бути вашим Верховним головнокомандуючим", – додав голова держави.

 

Під час поїздки на Донбас Президент також вручив військові звання офіцерам, повідомила радниця Президента Ірина Геращенко.

 

"Відсьогодні вони вже не полковники, а генерали. Отримали нові звання в присутності Верховного головнокомандувача Петра Порошенка, міністра оборони Степана Полторака, начальника Генштабу Віктора Муженка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, з якими разом відновлювали і будували ЗСУ. Справжні бойові генерали, не "фейсбучні", не паркетні. Пишаюся і вітаю. І Андрія Соколова, з яким познайомилися в гарячому 17-му в Авдіївці, коли він був комбригом 72 бригади, "Чорних запорожців", й військового медика пана Хоменка, й безстрашного Дмитра Марченка, й нагородженого сьогодні орденом Богдана Хмельницького генерал-лейтенанта Сергія Наєва, й всіх-всіх. Такий емоційно насичений і щасливий день".

Ірина Геращенко, 

з допису у Facebook

 

07.05.2019