Антикорупційна аґенція викрила Дубневича на конфлікті інтересів.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що народні депутати Ярослав Дубневич і Дмитро Святаш, реалізуючи депутатські повноваження, діяли у власних інтересах.

 

НАЗК підтвердило, що двійко нардепів мали особисту зацікавленість у розгляді Конституційним судом подання про невідповідність Конституції України окремих положень КПК України та закону, який визначає повноваження Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, ідеться у повідомленні аґенції.

 

 

"Щодо депутата Ярослава Дубневича було встановлено, що в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння понад 300 мільйонами кубічних метрів природного газу НАК «Нафтогаз України» було накладено арешт та передано в управління АРМА цілісні майнові комплекси «Новороздільська ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ», належні ТОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є безпосередньо депутат", – поінформували в НАЗК.

 

Що ж до Святаша, то правоохоронці домоглися взяття під арешт майна і рахунків компаній, "записаних" на його матір, у кримінальній справі за фактом привласнення кредитних коштів, виготовлення та використання підроблених документів.

 

"Встановлені за результатами перевірки обставини свідчать, що зазначені особи вчинили дії та прийняли рішення в умовах реального конфлікту інтересів: користуючись наданими їм депутатськими повноваженнями щодо права на конституційне подання, разом з іншими народними депутатами України звернулися до Конституційного Суду України з конституційним поданням, щодо якого у них наявний приватний інтерес", – поінформували в НАЗК.

 

Відтак на Дубневича і Святаша, до всієї біди, ще й склали протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 2 статті 172-7 КУпАП.

 

06.05.2019