Коломойський вважає війну на Донбасі "громадянським конфліктом".

 

Український олігарх, патрон президента-електа Володимира Зеленського Ігор Коломойський вважає, що війна на Донбасі є громадянським конфліктом, в якій Росія підтримує одну зі сторін, але не є стороною. Коломойський вважає, що революція в державі – то не є добре, і саме вона запустила процеси, котрі обернулися вратою територій.

 

Про це Коломойський сказав у інтерв'ю журналістам проекту Bihus.info.

 

 

"На Донбасі громадянський конфлікт. Ну, можемо сказати, і війна. Війна – це просто більш глобально, а це громадянський конфлікт", – сказав олігарх.

 

Відповідаючи на запитання, хто воює на сході України, Коломойський сказав: "Українці з українцями". Що ж до Росії, то Ігор Валерійович вважає, що Москва "підтримує одну частину українців". "Якби її не було – вже давно це би все закінчилося, українці помирилися б", – вважає Коломойський.

 

На думку олігарха, конфлікт на Донбасі спровокувала саме Росія, але українці створили для того передумови. “Спровокувала і організувала його Росія, з одного боку. З іншого боку теж не було все благополучно. 22 числа, я пам’ятаю, як революціонери бігали по парламенту і закони скасовували. Харківські угоди, кричали, треба скасувати і мовні. Це спровокувало, знову ж таки, взаємну ненависть", – сказав Ігор Валерійович.

 

Колишній власник "Приватбанку" розповів бувальщину про те, що коли "беркутівці" поверталися по своїх базах, то "їх там по дорозі розстрілювали". "Ми ж розуміємо: коли революція, є дві протиборчі сторони. Буває ще 3 і 4. Як в Україні громадянська війна 1918–1920 років була. І зелені, і жовто-блакитні, і червоні, і білі. Те саме й тут було", – вважає Коломойський.

 

Відповідаючи на запитання про Революцію гідності, Ігор Коломойський сказав: "Майдан – це погано, тому що влада Януковича довела до Майдану. Але революція – це завжди погано... Звичайно, взаємна ненависть. Внутрішній громадянський конфлікт, громадянська війна, щось незрозуміле... Слава богу, що не поширилося на всю територію", – додав олігарх.

 

03.05.2019