Google спростить для споживачів видалення історії пошуків і переглядів.

Пошуковик пропонуватиме на вибір три опції очищення історії.

 

 

Компанія Google пропонуватиме користувачам автоматично видаляти їхні дані, зібрані через пошук, а також додаток Google Maps і сервіс YouTube, який належить їй. Зараз користувачі пошуку, карт Google або YouTube в будь-який момент можуть самі видалити ці дані вручну, однак далеко не всі це роблять, і персональні дані накопичуються в системі роками.

 

Тепер Google запропонує ще дві опції – автоматичне видалення персональних даних що три місяці або що півтора року на вибір користувача. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС з покликом на інформацію компанії Google.

 

 

У компанії пояснюють, що хочуть дати користувачам більше можливостей контролю над своїми особистими даними. Як заявили в Google, зміни будуть запроваджені протягом наступних декількох тижнів.

 

Раніше Google неодноразово закидали безвідповідальне ставлення до персональних даних. У листопаді мин6улого року компанію звинуватили в стеженні за користувачами. А в квітні цього року компанія багатьох здивувала, зізнавшись, що деякі команди, які люди дають «розумній» домашній електроніці через Google, можуть відстежувати працівники компанії.

03.05.2019