У Верховній Раді почали збір підписів за відставку Парубія.

 

У Верховній Раді розпочали збір підписів з метою відставки голови парламенту Андрія Парубія. Процедуру відкликання спікера ініціював народний депутат із групи "Відродження", колишній "реґіонал" Валерій Писаренко, кумпель екс-заступника голови Адміністрації Президента.

 

"Дорогі друзі, сьогодні в парламенті починаємо збір підписів для зняття з посади голови Верховної Ради. Вважаю, прийшов час завершити епоху беззаконня, несправедливості і безнаказаності", – написав Писаренко на своїй сторінці у Facebook.

 

Увечері у вівторок прес-служба Верховної Ради повідомила: до канцелярії ВР надійшов запит від депутата Писаренка з вимогою видати підписні листи для збору підписів народних депутатів щодо відкликання Андрія Парубія з посади спікера – апарат "невідкладно підготував і видав підписні листи народному депутату Валерію Писаренку".

 

Голова ВР Андрій Парубій, коментуючи ініціативу колишніх "реґіоналів", заявив, що в парламенті йде спроба реваншу, втім, він не вірить у її успішність.

 

 

"Виявляється, для вас – епоха беззаконня, несправедливості і безкарності завершена – ці п’ять років. А я хочу вам сказати – за цих п’ять років український парламент ухвалив усі закони для прийняття безвізу, яким і ви сьогодні користуєтесь, цей парламент прийняв усі антикорупційні закони, цей парламент прийняв усі закони для захисту національної ідентичності – мови, культури і телебачення. Ви нас не повернете в епоху пітьми і брехні. Це ви голосували за закони 16 січня руками, це ви з бойовиками проводили закон Колесніченка-Ківалова", – заявив Парубій, запевнивши, що "до тої епохи український парламент більше не повернеться".

 

Парубій запевнив, що він поставить на голосування питання про відставку, щойно противникам вдасться зібрати належну кількість голосів.

 

Вранці у ВР фракції БПП і "Народного фронту" виступили зі спільною заявою, в котрій висловили підтримку Андрієві Парубію, а також зазначили, що повноваження Верховної Ради достроково розпустити не вдасться.

 

Валерій Писаренко – колишній народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко. Вийшов із БЮТу після перемоги Віктора Януковича на виборах Президента вслід за своїм компаньйоном Андрієм Портновим.

 

На виборах 2019 року Портнов підтримував кандидатуру Володимира Зеленського, а бізнес-партнери екс-депутата фінансували виборчу кампанію Зе-команди.

 

Сам Валерій Писаренко запевняє, що він запропонував відкликати Андрія Парубія без узгодження зі Зеленським. "Випереджаючи коментарі прибічників конспірології, хочу заспокоїти, ці дії не означають моєї роботи з командою Володимира Зеленського. Просто прийшов час", – написав він у FB.

 

24.04.2019