Голови Закарпатської та Миколаївської ОДА демісують через вибори.

 

Голови Закарпатської та Миколаївської обласних державних адміністрацій Геннадій Москаль і Олексій Савченко написали заяви про відставку.

 

"Я вважаю, що так повинен зробити кожен голова обласної державної адміністрації", – сказав Савченко у інтерв'ю "Громадському".

 

 

"По-друге, ми стоячи маємо подякувати чинному Президенту Петру Порошенку... Незважаючи на всі ті речі, які відбувалися навколо нас. Я маю піти разом з ним", – додав Савченко.

 

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль опублікував фотознимку своєї заяви на власній інтернет-сторінці.

 

"Прошу припинити моє перебування у відпустці та звільнити мене з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації за власним бажанням", – йдеться у заяві Москаля.

 

Геннадій Москаль очолював Закарпатську ОДА із липня 2015 року. Перед тим він керував Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією.

 

Олексій Савченко став до керма Миколаївської ОДА у жовтні 2016 року. Був одним із перших обласних керівників, призначеним згідно з новелою закону про державну службу – через відкритий конкурс. Під час конкурсу осоромився тим, що наробив купу помилок у письмовому тесті.

 

Нагадаємо, раніше зі своєї посади демісував голова Львівської ОДА Олег Синютка.

 

23.04.2019